Sub genericul “La mulți ani, România! 100 de ani România”, Sâmbătă, 1 Decembrie 2018 va avea loc, sub patronajul Primăriei Călimănești evenimentul dedicat Marii Uniri de la 1918.

“1918-2018, sărbătorim împreună Aniversarea Marii Uniri de la 1 decembrie prin omagierea personalităților marcante din istoria orașului, o sesiune de comunicări – 100 de ani de la Marea Unire, o lansare de carte- Mari personalități istorice ale orașului Călimănești, spectacole și o sesiune de comunicări – 100 de ani de la Marea Unire, anunța echipa care coordonează evenimentul.

Un program pregătit special de organizatori pentru marcarea zilei naționale a României și a unui secol de la înfăptuirea idealului românilor, unirea într-o singură țară.

În cadrul programului și-au anunțat sprijinul, în calitate de parteneri și invitați Fanfara “Gabriel Chaborschi, Şcoala Gimnazială Şerban Vodă Cantacuzino, Ansamblul Folcloric “Doina Oltului” Călimăneşti.

“1 Decembrie reprezintă un simbol al unităţii românilor şi o responsabilitate a noastră de a păstra un vis împlinit.

Cu acest prilej, vă aşteptăm alături de noi, sâmbătă, 1 Decembrie 2018, ora 10.00, pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri!” declară Primarul Florinel Constantinescu.

În dimineața zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 10.00 vor avea loc o Slujbă religioasă şi depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Jiblea Veche.

La ora 10.45 parada oficialitaților și a invitaților va porni din faţa Primăriei spre Parcul Central Călimăneşti.

La ora 11.00 în Parcul Central  Fanfara “Gabriel Chaborschi” a Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea va susține un concert urmat de spectacolul elevilor Şcolii Gimnaziale Şerban Vodă Cantacuzino şi de cel al Ansamblului Folcloric “Doina Oltului” din Călimăneşti.

Ora 12.30: Spectacol de muzică populară, invitați:            Căluşarii Slatinei
Maria Ghinea
Jan Oprişor şi Trupa

1 decembrie a fost adoptată ca ziua naţională a României în anii1990.

 

 

 

Articolul precedentO delegaţie a Primăriei Râmnicului a vizitat oraşul Baranovici din Belarus
Articolul următorRâmnicul a participat la campania „România Reciclează”