Polițiștii Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și  procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat astăzi 12 percheziții domiciliare (11 în județul Vâlcea și una în județul Argeș).

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal, în care sunt cercetate 21 de persoane, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

8 persoane cercetate în cauză urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., în vederea audierii.

În acțiune au fost angrenați și polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vâlcea, Argeș și Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2016 – decembrie 2016, un bărbat, împreună cu ceilalți membri, ar fi constituit grupul infracţional, având ca scop comiterea de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul Italiei.

Furturile ar fi fost comise prin efracție, pe timp de noapte, din depozitele mai multor societăți care comercializau obiecte de vestimentație și produse cosmetice, aparținând unor firme renumite și anvelope pentru autovehicule de mare tonaj.   

Transportul bunurilor către România ar fi fost efectuat de către membrii grupului, în mare parte, prin folosirea unor documente de proveniență și transport false. Acestea ar fi fost depozitate în locații deținute de cei în cauză, în vederea valorificării pe piața neagră.

Prejudiciul este de aproape 380.000 de euro, în mare parte recuperat.