În fața unei Săli a Sporturilor pline ochi, S.C.M. Rm. Vâlcea a câștigat a câștigat al XIII-lea meci consecutiv în Liga Națională, 29-22 cu nou-promovata Gloria Buzău, formație care a chinuit-o serios pe CSM București, chiar pe terenul campioanei țării.

Echipa care nu demult a chinuit la București pe C.S.M., campioana înscriind ultimele patru goluri ale partidei, revenind de la 23-26, pentru a câștiga cu 27-26, nu a mai dat emoții și vâlcencelor.

S.C.M. Rm. Vâlcea și-a ținut adversara la distanță tot timpul, a condus cu 13-10 la pauză, iar în partea a doua s-a desprins decisiv.

Evoluție excelentă pentru câteva dintre jucătoarele liderului, Alicia Fraga Fernandez, Natalia Vasileuskaia și Samara da Silva, dar și un joc sub așteptări al Irinei Glibko.

În poartă, Diana Ciucă și Petra Blaszek au apărat câte o aruncare de la 7m.

Buzăul a contat, în primul rând, pe bielorusa Dziana Ilina și pe Alina Ilie, interul dreapta, fosta campioană mondială de junioare.

Pentru echipa lui Florentin Pera au marcat Samara da Silva, 7 goluri, Natalia Vasileuskaia, 6 goluri, Alicia Fernandez, 4 goluri, Ana Maria Popa, Marta Lopez, Marija Petrovic, câte 3, Irina Glibko, 2 goluri și Andreea Pricopi, 1 gol.

Tot în etapa a 14-a, duminică, Minaur Baia Mare a învins la Galați, 19-18, pe CSM, iar Corona Brașov a surclasat pe Universitatea Cluj, 34-27.

S.C.M. Rm. Vâlcea rămâne lider cu 39 de puncte, cu 3 peste C.S.M. București și cu 16 peste Măgura Cisnădie, a treia clasată.

Continuă lupta de la distanță între Vâlcea și C.S.M. București, care ar putea fi stabilită definitiv în jocul direct, din etapa a XVIII-a, peste 4 etape, la începutul lunii martie.

Articolul precedent„Colonelul și păsările”, o poveste actuală, despre lumea noastra, in această seară la Râmnicu Vâlcea
Articolul următorVâlcea rămâne sub incidența codului galben de vreme rea