15 prefecți și subprefecți au depus astăzi jurământul de învestitură. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc și la Vâlcea pentru noul subprefect,  Florentina Călin. Ministrul Lucian Bode a transmis și un mesaj cu prilejul învestirilor din mai multe județe.

Ceremonia de învestire a prefecților din județele Bacău, Dolj, Ialomița, Iași și Ilfov și a subprefecților din județele Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Dolj, Iași, Ilfov, Olt și Vâlcea a avut loc astăzi la Ministerul Administrației și Internelor.

La evenimentul de la Vâlcea au participat prefectul Sebastian Fârtat, subprefectul Victor Stănculescu, precum și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, însoțit de cei doi vicepreședinți ai forului județean, Andra Bica și Florian Marin. 

Imagine

Imagine

Este vorba despre 15 prefecți și subprefecți care au depus astăzi jurământul de învestitură.

„Învestirea în aceste funcții de demnitate publică reprezintă în primul rând asumarea unei imense responsabilități. Le-am transmis acestora, în cadrul ceremoniei de învestire, că funcția de prefect si subprefect nu este un cadou politic, ci reprezintă un angajament serios pe care l-au luat în fața Guvernului României și a cetățenilor, pe care trebuie să îl onoreze exemplar. Începând de azi fiecare dintre ei trebuie să își asume pe deplin rolul constituțional ce le revine și să fie un factor de echilibru politic și administrativ“ -ministrul Lucian Bode

Sursa: Realitatea de Valcea