200 de tone de tomate în extrasezon, cultivate în spaţii protejate si livrate de Judetul Valcea, anunta Ovidiu Barbu, Director Executiv al Directiei Agricole Valcea. 

93 de cereri au fost inregistrate in acest an, în vederea accesării programului „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

Legumicultorii romani au folosit si  subvenţia acordată de Ministerul Agriculturii, de 3.000 de euro. Subventia, acordata in acest an celor care au cultivat roşii produse în solarii şi sere şi vândute în extrasezon.

Numai judeţul Vâlcea a livrat, de la debutul programului, peste 200 de tone de roşii pe piaţa naţională, declara Ovidiu Barbu.

În cel de- al treilea an al programului, se aşteaptă dublarea cifrei legumicultorilor care cultivă roşii în extrasezon, în spaţii protejate!

Anul trecut in Judetul Valcea au fost inregistrare  38 de cereri, în vederea accesării programului

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/anual pentru cultura de tomate, producatorii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 de metri pătraţi, să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 de kilograme, dovedită cu documente justificative.

Articolul precedentAlimentarea cu energie electrica intrerupta in saptamana 24 septembrie- 30 septembrie, in anumite zone din Judetul Valcea
Articolul următorSCM Rm Valcea, victorie muncita cu Minaur Baia Mare !