Rezultate excelente pentru elevii valceni. La examenul de Evaluare Naţională in Judetul Vâlcea au fost obtinute 30 de note de 10 la limba română si 43 la matematică.
Preşedintele Comisiei Judeţene de Evaluare Naţională, prof. Adina Dobrete a declarat ca după centralizarea tuturor datelor, cifrele dovedesc că în şcolile valcene s-a învăţat si au existat si performanţe obţinute prin muncă şi seriozitate.
Potrivit Ministerului Educaţiei, media generală la Evaluarea Naţională 2018 se calculează, ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele scrise susţinute de elevi:
– limba şi literatura română, pe 11 iunie
– matematică, pe 13 iunie
– limba, literatura maternă, pe 14 iunie
Lucrările au fost corectate de 2 profesori, în săli sparate. Evaluarea lucrărilor s-a făcut pe baza respectării stricte a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100. S-au acordat 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.
În aceste zile, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora se întâlnesc cu diriginţii, pentru a completa fişele de repartizare computerizată, pentru clasa a IX-a.

Articolul precedentO viața cât un Centenar
Articolul următorStatiunea Băile Olăneşti, in pericol de a ramane izolata