90 de minute au de așteptat TIR-urile care ies din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse la controlul de frontieră.

Pentru autoturisme controlul se efectuează pe câte patru artere de circulaţie atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară. Timpul de aşteptare la frontieră în cazul acestora este de aproximativ zece minute, pe ambele sensuri de circulaţie.

Coada de TIR-uri la frontieră a început încă din noaptea de marţi spre miercuri, iar astăzi s- a format o coadă de aproximativ şapte kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu.
 
Șoferii nemulțumiți de situație au claxonat îndelung şi au deranjat liniştea locuitorilor din vecinătatea drumului naţional.
 
În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.246 camioane, 402 autoturisme şi 2.883 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.290 de camioane, 397 de autoturisme şi 3.295 de persoane.
(…) Înregistrăm un timp de aşteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 50 de minute pe sensul de intrare în ţară, respectiv 90 de minute pe sensul de ieşire din ţară. Aceşti timpi de aşteptare înregistraţi sunt din cauza numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit, a declarat purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.