A fost inaugurat ansamblul de picturi ”Imagini-monumente ale Râmnicului”, autor Adrian Luță.

Este o lucrare stradală, unică în lume, realizată în centrul orașului Râmnicu Vâlcea. Iar creatorul său, un profesor de pictură valcean doreste sa pună numele Ramnicului in Guinness World Records.

Lucrarea, care presupune panouri pictate și îmbinarea unor tehnici complexe, a fost concepută pentru promovarea orașului Râmnicu Vâlcea, în zona podului Carol, pe malul Olăneștiului.

Pentru că pictorul Adrian Luță care tocmai a încheiat lucrările îşi doreşte să le înscrie în lista recordurilor, reprezentanții Guinness World Records sunt așteptați în luna iunie a acestui an pentru analizarea picturilor profesorului vâlcean.

În perioada 18- 20 mai la Râmnicu Vâlcea a fost marcată cea de-a 631-a aniversare a primei atestări documentare, într-un hrisov emis la 20 mai 1388 de către Domnitorul Mircea cel Bătrân.

Programul manifestărilor organizate de Primăria municipiului împreună cu partenerii tradiţionali a constat în multiple evenimente culturale: concerte, expoziţii de artă plastică, simpozioane, spectacole muzicale, activităţi sportive.