În urmă cu 8 ani, actorul Denis Ștefan lansa oficial Programul CAII Romaniei, cu drag de cai.

În timp activitatea programului s- a diversificat, iar echipa sa a reușit să vină în sprijinul cailor și nu numai, declară astăzi actorul român.

Imagine

Numele celebrului actor român Denis Ștefan, inițiatorul Programului „Caii României”, se regăsește în prim planul evenimentelor ecvestre din țara noastră și în salvarea multor cai.

În mai puțin de un an, a reușit să îmblânzească un cal năravaș, care nu lăsa pe nimeni să se apropie, Uma, alături de care a participat apoi la cea mai mare competitie de dresaj western din Europa.

Imagine

Așa cum el însuși a declarat creativitatea din actorie și puterea de adaptare l- au făcut să creeze programul Caii României.

„Ca regulă generală, dacă reușești să înțelegi caii, vei deveni un om mai bun și în alte arii ale propriei personalități” spunea actorul care a decis în acest fel să îi ajute pe oameni, încurajând terapia prin echitație.

Descoperind tainele calariei incă din 2004, actorul a continuat să își imbunatateasca abilitatile, invatand si practicand diferite discipline ecvestre care l-au ajutat de-a lungul timpului in rolurile sale din filme si emisiuni tv.

Programul Caii României este un proiect care se adresează, în principal, noilor proprietari de cai și oferă informații despre cum își pot educa singuri propriul animal. 

Programul de dresaj are mai multe ramuri: consultanță pentru achiziționarea cailor, servicii de dresaj pentru caii tineri sau recuperare comportamentală pentru cei mai maturi prin metoda dresajului comportamental.

Actorul paricipă la workshop-uri în țară și demonstrații menite să învețe participanții tehnici de dresaj pe care nu le pot învăța într-un centru clasic de echitație.

Activitatea internatională a lui Denis Ștefan a capatat amploare in 2017 cand a fost invitat in Cipru, unde a susținut mai multe workshop-uri si sesiuni private de dresaj, lucrand indeosebi cu cai recuperati din circuitul curselor de galop.

Antrenamentele și workshopurile susținute de actor continuă și în acest an pentru pasionații de echitație.

Actor, model, Denis Ștefan a absolvit Universitatea de Teatru la clasa profesorilor Eusebiu Stefanescu și Rodica Mandache.

Este cunoscut și pentru aparițiile în filme romanești si străine precum: Păcală se întoarce, Second hand,  In Familie, Casa cu cap de cal, Pacatele Evei, fiind și dublura lui Andy Garcia, în filmul „Modigliani“.