S-a semnat Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Vâlcea și Primăria Bălcești pentru reînființarea spitalului de la Bălcești

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat, alături de primarul Constantin Aleca, un Acord de Parteneriat în vederea implementării investiției „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului orăşenesc Bălceşti, judeţul Vâlcea”.

În cadrul parteneriatului, Consiliul Județean Vâlcea va aloca și suma de 276.224 mii lei, necesară realizării studiilor preliminare predării amplasamentului.

„Împreună cu primarul Constantin Aleca, facem o reparație istorică pentru vâlceni, o lovitură care s-a dat în 2011.

După lungi căutări de soluții pe care le-am putea aplica pentru redeschiderea spitalului din Bălcești, am promis și ne ținem de cuvânt, pentru că noi facem politica oamenilor, a sudului județului Vâlcea și astăzi, semnăm Acordul prin care banii pentru redeschiderea spitalului au fost alocați de Consiliul Județean.

Este vorba despre banii pentru tot ceea ce înseamnă pașii inițiali ai investiției”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

„Iată că a venit și momentul ca primii pași să fie făcuți, alături de președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, spre bucuria locuitorilor din zona Bălcești.

Este vorba despre 50.000 de oameni care au fost deserviți de fostul spital Bălcești, desființat cu o mare nedreptate, în urmă cu opt ani.

Am pășit pe acest drum împreună cu domnul președinte, suntem pe calea cea bună și bucuria va fi de partea cetățenilor orașului Bălcești, care vor fi tratați „acasă”, așa cum își doresc”, a declarat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Proiectul, a cărui valoare se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, se va realiza prin Compania Națională de Investiții.

Realizarea investiției este una absolut necesară pentru vâlcenii din sudul județului, având în vedere că singura unitate sanitară a fost închisă în 2011.

Pe de altă parte, redeschiderea spitalului va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului.

Articolul precedentIstoricul Florin Epure: Zilele Europene ale Patrimoniului, Vâlcea, rol mobilizator în procesul identităţii europene
Articolul următorCampania ,,Informare acasă ! Siguranță în lume !”, la Vâlcea !