A treia activitate de învățare din cadrul proiectului „Visual Library of Cultural Heritage” a avut loc în Ljubljana, în perioada 23-25 ​​octombrie 2019 și a fost organizată de partenerul sloven Visoka Sola Za Storitve. 

Tema întâlnirii, “Fotografia pentru conținut digital”, a urmărit obiectivele de învățare propuse în cadrul proiectului Erasmus + Visual Library of Cultural Heritage, coordonat de Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea, în parteneriat cu alte șase organizații europene.

Cei 34 de participanți, reprezentanți ai fiecărei țări implicate în proiect, au luat parte la activități teoretice și practice pe tema fotografiei, la cursuri și ateliere de lucru coordonate de specialiști sloveni.

Cele două cursuri, „Istoria fotografiei – modul în care fotografia a schimbat lumea” și „Bazele fotografiei și ale luminii”,  susținute de  dr. Iztok Boncina, au constituit baza teoretică a cunoștințelor puse în practică de către grupul de participanți în timpul atelierelor desfășurate într-un studio profesionist, sub îndrumarea studenților VIST.

În ultima zi, grupul a vizitat Muzeul de Istorie Contemporană din Slovenia participând la un tur ghidat care a avut ca obiective principale descoperirea arhivei fotografice a muzeului și vizionarea expoziției retrospective dedicată fotoreporterului Nace Bizilj.

Apoi, participanții s-au organizat în echipe și au participat la un concurs de fotografie în scopul testării cunoștințelor acumulate pe parcursul întregii activități de învățare din Ljubljana. Provocarea a constat în realizarea a opt fotografii pe teme impuse: contrast, culoare, simetrie, ritm, reflecție, viteză, arhitectură, portretul unui străin.

Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea a lansat pe 10 octombrie 2019, cu ocazia evenimentului Erasmus Days 2019,  proiectul „Vâlcea Inedită” – un proiect care urmărește transferul cunoștințelor acumulate în cadrul proiectului Cheritage către alte organizații din județ.

Echipa de proiect participantă la întâlnirile Cheritage va implica elevi din 13 școli în activități similare  care vor conduce la realizarea unei expoziții inedite despre județul Vâlcea.

Visual Library of Cultural Heritage (CHERITAGE) este un parteneriat strategic Erasmus + finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul se desfășoară pe parcursul a doi ani ( 2018-2020) și vizează instruirea participanților din fiecare țară parteneră în proiect în utilizarea tehnologiei pentru realizarea unei biblioteci vizuale digitale ale celor mai reprezentative obiective din patrimoniu cultural european.

Articolul precedentAPIA participă la INDAGRA 2019 !
Articolul următor3,31% – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Vâlcea