„Povestea unui pierde-vară”, film regizat de Paul Negoescu, avându- l in rolul principal pe Alexandru Papadopol, va fi lansat maine la Ramnicu Valcea, în prezenta celebrului actor și a echipei alături de care a lucrat. 

Evenimentul va avea loc la Cinema City, incepand cu ora 19 00. 

“Pentru mine este important sa lansez la Vâlcea un film la care țin…pentru ca Valcea este orasul meu natal..
Am plecat când eram destul de mic de acolo, dar energia pe care mi- o transmit orasul si zona sunt intotdeauna puternice”, a declarat Alexandru pentru Realitatea de Valcea.

Alexandru Papadopol, unul dintre cei mai apreciati actori ai României, s- a născut la Ramnicu Valcea. A urmat secția Actorie a U.N.A.T.C., la clasa profesorului Dem Rădulescu.

A debutat în filmul „Marfa şi banii“, în regia lui Cristi Puiu, încă din perioada in care era student.

Si tot in acest timp a participat de două ori, consecutiv, la secțiunea „Quinzane des Realizateurs”, din cadrul festivalului de Film de la Cannes, cu filmele „Marfa şi banii“, regia Cristi Puiu şi „Occident“, regia Cristian Mungiu.

Pentru rolul din filmul „Marfa şi banii“ a câştigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Salonic.

Pentru rolul din „Occident“ a obţinut premiul „Cel mai bun actor“ acordat de Uniunea Cineaştilor din România.

După terminarea facultăţii a devenit una dintre cele mai iubite vedete de televiziune, jucând în serialul “Numai iubirea“. Au urmat: “Lacrimi de iubire“, „Daria, iubirea mea“, „Iubire de soră“ şi multe altele.

A fost distribuit apoi in “Love building“, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism“ și “Acasă la tata“, în regia lui Andrei Cohn, film cu care a participat la Sarajevo, la unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa.

Publicul prezent mâine seara la lansare va avea posibilitatea ca, după vizionare, sa adreseze întrebări actorilor aflați la Ramnicu Valcea.

 

 

Articolul precedentServiciul European de Voluntariat la Râmnicu Vâlcea
Articolul următorSALVAMONT Vâlcea, din nou la înălţime !