Tineri olimpici din Arhiepiscopia Râmnicului prezenți la Tabăra de excelență Science – Intelligence – Reserch!                         Cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei, a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și Inspectorului Școlar General Andra Bică, 13 elevi olimpici din Arhiepiscopia Râmnicului au participat , gratuit, la Tabăra de Creație S.I.R. (Science – Intelligence – Research).  Andra Bica este de fiecare data alături de elevii vâlceni, in cele mai importante momente îndrumând- i, in același timp, sa își descopere calitatile și încurajându-i la cele mai grele examene.
Întâlnirea elevilor olimpici din județele Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea și Olt) a avut loc la Tabăra „Sfântul Nicodim” de la Tismana. În cele 4 zile petrecute la Tismana, copiii au vizitat Mănăstirea Tismana, Schitul Cioclovina de Jos, Muzeul Tezaurului BNR, au participat la atelierele de creație, jocuri interactive de cunoaștere și comunicare, concurs de creație literară.

Le-a fost alături Pr. George Daniel Achim, Inspector în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, care a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Ajunsă la cea de-a patra ediție, Tabăra de excelență Science – Intelligence – Research, a oferit prilejul elevilor care au obținut rezultate excepționale în anul școlar încheiat să-și poată împărtăși experiențele trăite la concursurile școlare, să-și manifeste creativitatea și să participe la dialoguri a căror teme de dezbatere au propus redescoperirea modelelor pentru formarea tinerilor, dar și a mijloacelor duhovnicești, culturale și educative pe care Biserica, Școala și Familia le propun acestora.

La festivitatea de închidere s-au înmânat diplome de participare și s-a intonat imnul Taberei SIR.

Articolul precedentBani din Fondul de Intervenție pentru infrastructura vâlceană !
Articolul următorImnul Național, intonat pentru prima data, intr- un cadru oficial, la Ramnicu Valcea