Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, face un apel către vâlceni și turiști: să nu folosească focul deschis în litiera pădurilor!

Recent, reprezentanții Regiei Nationale a Padurilor– Romsilva au făcut un apel similar.

Gheorghe Mihailescu, director general ROMSILVA: „Pentru siguranta padurii, care este a noastra, a tuturor, rugam proprietarii terenurilor agricole limitrofe fondului forestier si turistii care aleg sa petreaca timpul liber in natura sa ia masuri preventive, sa nu lase focul nesupravegheat si sa urmeze toate instructiunile specialistilor pentru a evita declansarea incendiilor de padure. Putem preveni un incendiu daca suntem responsabili si daca ne asiguram ca, la plecare, locul ramane curat si focul este stins complet.”

Începând cu anul 2014 si pana in prezent s-au inregistrat 1.234 de incendii in padurile administrate de Romsilva, iar din acestea, 956 au fost provocate de focul lasat nesupravegheat, 24 au fost declansate de factori naturali, precum trasnetele, iar 4 incendii au fost provocate intentionat.

Aceste incendii au cuprins peste 6.930 ha padure, din care cea mai mare suprafata a acestora, respectiv 6.150 ha padure, a fost afectata litier (asa numitele incendii de litera).

Articolul precedentTrafic blocat în zona Brezoi
Articolul următorTârgul Meşterilor Populari din România, la Râmnicu Vâlcea !