La finalul acestei săptămâni Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a înmânat distincții pentru mai multe persoane din domeniul culturii. 

Printre artiștii premiați se numără și ceramistul Oleg Dobrovolschi. Artistul a organizat în anul 2022 si la Cluj Napoca expoxiția de ceramică și pictură IZVOARE, la Galeria Turnul Croitorilor.

Imagine

Imagine
 
Oleg Dobrovolskhi a început in 1997 să profeseze la catedra de Arte Decorative la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice. Apoi, timp de 10 ani a fost profesor al Universității Tehnice, iar din 2017 este profesor la aceeași Catedră de Arte Decorative.

Artistul, recunoscut în propria țară, a participat încă din studenție la numeroase Proiecte Expoziționale Simpozioane și Bienale locale, Naționale și Internaționale de Pictură, și ceramică Contemporană și a obținut un palmares.

Despre artistul care a expus în 2022 la Cluj se spune că nu și-a uitat niciodată propriile obârșii spirituale românești, fiind mereu la curent cu arta și artiștii români și activând alături de ei în numeroase proiecte comune cu mare relevanță valorică.

Un alt membru al familiei, Ludmila Frătescu  este de asemenea pasionat de artă și profesează in acest domeniu. Ludmila este artist si profesor.

Imagine

Si- a obținut licența la Academia de Arte Vizuale „I. Andreescu”, secția Grafică, Cluj-Napoca, iar in
1997 – Studii Aprofundate la Academia de Arte Vizuale „I. Andreescu”, secția Grafică, Cluj-Napoca.

A participat de asemenea la numeroase concursuri de artă din mai multe colțuri ale lumii, precum Salonul Național de Carte, Cluj-Napoca
1995 – Expoziția Județeană de Grafică, Cluj-Napoca , Bienala de Artă Fotografică și Video „Argus Video”, Oradea„ Calea”, UK, “No Light Matter”, Gottingen, Germany, “The Saving Boat”, Blackthorn Galleries, UK.

Una dintre expozițiile sale recente a fost realizată în Cluj Napoca, sub titlul „Șoapte”.

Lucrările sale au fost prezentate și la Expoziția itinerantă de Grafică, Pictură și Sculptură, Primăria Valea Ierii; Sala Mică a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, la Expoziția de grup „Unirea”, Cluj-Napoca sau Expoziția de grup, sala de expozitii a Liceului de Arte Plastice „Romulus Ladea”, Cluj.

Artista a realizat și copertă și ilustrații la diverse cărți publicate.

Imagine

„M-am bucurat să văd la Președinție o remarcabilă concentrație de talent, spirit, personalitate și energie creativă. Moldova este bogată și frumoasă prin oamenii săi, iar fiecare dintre aceștia contribuie – printr-o tușă unică și personală – la realizarea portretului țării noastre.

Trăim momente de mare tensiune, când fiecare zi poate să ne aducă o nouă criză, o nouă sursă de pericole. Din fericire, artiștii noștri nu și-au abandonat vocația și misiunea pentru că oamenii de creație găsesc întotdeauna puterea să se manifeste pe deplin ca și creatori, mentori, promotori și apărători ai sufletului acestui popor. Vă mulțumesc, dragi oameni ai Culturii!”a declarat Maia Sandu cu prilejul decorării personalităților din lumea culturală.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel – Ediție explozivă – Liviu Dragnea dezvăluie ce i-a spus șeful OMV decorat de Putin
Articolul următorCiucă, în Egipt: „România și-a consolidat economia”. Ce spune premierul despre extinderea cooperării economice pe coridoarele de transport maritim