Președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, participă astăzi la o întâlnire cu premierul României, Viorica Dăncilă.

Anunțul a fost făcut ieri în timpul protestului angajaților de pe platforma chimică, ieșiți pentru a treia zi în stradă.

Marți, 17 septembrie, Constantin Rădulescu va fi prezent la Ministerul Energiei alături de reprezentanţii Chimcomplex (fost Oltchim – n.r.) şi CIECH (solicitați să prezinte la întâlnire soluţia pe care au găsit-o polonezii într-o problemă similiară, când statul a suportat o parte din cheltuielile pentru certificatele de emisie CO2).

Protestele au continuat și ieri în Vâlcea, după ce
Oficialii Ciech Sodă au anunțat că îşi menţin intenţia de a opri producţia singurei fabrici de sodă caustică din România.

Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin i- a asigurat pe protestatari de faptul că revendicările şi soluţiile propuse vor ajunge în atenţia ministerelor de restort.

Iar preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea își susține părerea conform căreia singura opţiune pentru continuarea procesului o reprezintă centrala pe gaz.

În același timp le-a dat asigurări protestatarilor că există în lucru, la Guvern, trei hotărâri succesive menite să permită Complexului Energetic Oltenia să exploateze cărbune dintr-o arie nouă, special pentru a acoperi necesarul judeţului Vâlcea.

Situaţia a fost generată la sfârșitul lunii mai când în Cariera de la Alunu, Vâlcea, un utilaj de mare tonaj s-a prăbuşit.

Protestul a avut loc cu 6 zile înainte de data la care conducerea companiei poloneze CHIECH Sodă a anunţat că va opri activitatea.