Atitudine intolerabila și limbaj inadecvat in fata funcționarilor publici aflați la Ghișeele Serviciului pentru Eliberarea și Evidenta Pașapoartelor Valcea, atrage atenția Prefectul Florian Marin! Domnia sa amintește ca funcționarii lucrează in slujba cetățenilor “în condițiile tehnice existente și pe baza legislației în domeniu”. În fiecare an, luna august este cea mai aglomerată pentru Serviciului Public Pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor. Majoritatea celor care lucrează în străinătatea se întorc acasă iar unii dintre aceștia isi reînnoiesc paşapoartele. Este şi perioada vacanţelor iar mulţi valceni au mers la sediul institutiei pentru a solicita paşaportul înainte să plece în concediu.

Este o lună foarte aglomerată,în ceea ce privește eliberarea pașapoartelor de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Simple Vâlcea, declara Prefectul Florian Marin.
Cu toate că legislația prevede posibilitatea programărilor online, un număr foarte mare de solicitanți aleg varianta ghișeului de la sediu, pe baza unei programări zilnice.
În aceste condiții, dat fiind faptul că procesarea unei cereri și a actelor aferente durează câteva minute, zilnic la ghișeu nu pot fi rezolvate decât un numar de aproximativ 70-80 de cereri, spune domnia sa.

De altfel pașapoartele se eliberează în tot cuprinsul anului, existând posibilitatea ca cetățenii care lucrează în străinătate să se adreseze oricând și oficiilor consulare ori ambasadelor din țările de rezidență.

“Cu toate acestea, am dispus prelungirea programului de lucru de luni până vineri, până la orele 18.30, în așa fel încât să fie soluționate un număr cât mai mare de solicitări.
De altfel pașapoartele se eliberează în tot cuprinsul anului, existând posibilitatea ca cetățenii care lucrează în străinătate să se adreseze oricând și oficiilor consulare ori ambasadelor din țările de rezidență.
O mențiune trebuie totuși făcută cu privire la atitudinea unora din persoanele care solicită pașapoarte și care se comportă într-un mod intolerabil și cu un limbaj inadecvat, ignorând faptul că funcționarii publici aflați la ghișee sunt în slujba cetățeanului dar lucrează în condițiile tehnice existente și pe baza legislației în domeniu”, atrage atenția prefectul Județului Valcea.

Articolul precedentPolițist agresat la Călimănești !
Articolul următor“Tavolozza d’Argento”, un nou trofeu pentru pictorita Ramona Andronache