Asociația de Tineret Raise your Voice implementează , pentru un an de zile,un nou proiect de voluntariat intitulat ”Breaking the circle of roma inclusion”.

Proiectul de voluntariat ”Breaking the circle of roma inclusion” este finanțat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus +, mobilitați ale tinerilor.

În contextul în care Consiliul Uniunii Europene tocmai a aprobat strategia Uniunii Europene pentru Tineret pentru perioada 2019-2027, acest proiect își propune să le permită tinerilor să fie arhitecții propriilor vieți, să sprijine dezvoltarea lor personală și creșterea către autonomie, să consolideze reziliența acestora și să îi înzestreze cu deprinderile de viață necesare pentru a face față unei lumi în schimbare.

Totodata proiectul își propune să încurajeze tinerii și să îi înzestreze cu resursele necesare pentru a deveni cetățeni activi, agenți ai solidarității și ai schimbărilor pozitive, inspirați de valorile UE și de o identitate europeană.

Proiectul este implementat în parteneriat cu organizații de tineret din Italia, Portugalia, Franța și Turcia și implică 10 voluntari din cele zece țări enumerate.

La Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab” din municipiul Râmnicu Vâlcea, într-un cadru festiv, a avut loc conferința de lansare a proiectului.

Voluntarii Ana Enes, Vedia Ulak, Nazlican Koza, Simge Cakir, Mehmet Ercan, Maria Pindaro, Giuseppe Lauretta, Sebastien Taieb, Vivian da Costa și Alizee Boyer au prezentat obiectivele proiectului și activitățile de voluntariat care vor fi implementate în perioada următoare.

Rezultatele proiectului vor fi:

  • O campanie media dedicată incluziunii sociale a tinerilor cu oportunități reduse.
  • Pagina de web a proiectului care va servi și ca platformă pentru schimbul de bune practici în domeniul incluziunii sociale.
  • Canal media pe youtube, care va promova EVS-ul, European Solidarity Corp și activitățile voluntarilor în sprijinul incluziunii sociale a tinerilor rromi, tinerilor migranți și refugiati.
  • Activitatea proiectului va fi implementată cu ajutorul metodelor de educație non-formale care vor permite învațarea continuua în rândul voluntarilor.

Pe termen lung, proiectul va duce la un schimb de informații și bune practici în ceea ce privește incluziunea socială a rromilor, migranților și refugiaților.

Articolul precedentPlăți de la APIA pentru fermierii vâlceni !
Articolul următorVIDEO Râmnicu Vâlcea, singurul oraș din România care va prezenta cu prilejul Centenarului un spectacol video mapping pe o clădire