Târgul Lotrilor la Brezoi, in perioada 23- 25 august ! Evenimentul se afla la cea de- a X- a editie.

Târgul Lotrilor este cel mai important eveniment de promovare turistică a zonei.

Festivalul va aduce, şi în acest an, artişti romani renumiţi pe scena din parcul central al oraşului.

In anii anteriori in cadrul deschiderii oficiale a festivalului au fost acordate premii şi diplome cetatenilor din Brezoi.

Brezoi este un oraș situat în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitatea componentă Brezoi (reședința), și din satele Călinești, Corbu, Drăgănești, Golotreni, Păscoaia, Proieni, Valea lui Stan și Văratica. Se află în nordul județului, la confluența râului Lotru cu râul Olt, în cea mai mare depresiune intercarpatică, cunoscută sub numele de Țara Loviștei. Orașul este înconjurat de păduri de conifere.

Orașul se află la 35 de kilometri nord de Râmnicu Vâlcea și la 66 kilometri sud de Sibiu. Accesul la oraș se poate face prin ramificația DN7A (Brezoi–Voineasa–Petroșani) a drumului național 7 (Drumul european E81) sau pe calea ferată, stația aferentă purtând numele de Lotru.

La origine este un sat de moșneni, care se ocupau cu creșterea vitelor, oilor, exploatarea și prelucrarea rudimentară a lemnului. La Valea lui Stan exista încă de pe vremea lui Mircea cel Bătrân o exploatare a aurului începută la Mănăstirea Cozia cu robi țigani. Aceștia au rămas să lucreze ca salariați și la ceilalți proprietari de-a lungul timpului, așezarea fiind și astăzi cunoscută ca o așezare de rromi.

Satul Proieni care aparține orașului Brezoi se remarcă în istoria neamului prin faptul că aici într-o veche biserică ortodoxă Mihai Viteazul și-a legat destinele de Doamna Stanca.

 

Articolul precedentIoan Iacob de la Neamț, ocrotitorul bibliotecarilor vâlceni
Articolul următorAvertizare: Sensul către capitală al autostrăzii A1 București- Pitești este restricționat