Cabinet medical social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, in cadrul Centrului Eparhial!  Cabinetul este destinat credincioșilor fără posibilități materiale și, de asemenea, monahilor și monahiilor din mănăstirile vâlcene, care vor primi consultații gratuite. Vor fi oferite gratuit servicii medicale celor care nu au posibilitatea să meargă în alte centre medicale. Cabinetul va fi deservit de către părintele Sava Vintilă, slujitor la Catedrala Arhiepiscopală, medic, cooptat să lucreze și la Spitalul Județean Vâlcea, dar și de domnul doctor Radu Dobrescu”.

Cabinetul medical va oferi următoarele servicii medicale: ecografie, electrocardiogramă, medicină de urgență și endoscopie digestivă.

Noul cabinet medical a fost amenajat în apropierea bisericii-bolniță, ctitoria episcopului Climent din veacul al XVIII-lea, reafirmând misiunea și grija Bisericii Ortodoxe Române față de sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor ei. Până la organizarea serviciilor medicale de stat, pe lângă mănăstirile Bistrița, Cozia, Hurezi și Dintr-un Lemn erau organizate așezăminte medicale și sociale în care erau vindecați bolnavii.

Articolul precedentTabara internationala la Caciulata
Articolul următorA fost deschis Târgul Meșterilor Populari din Romania