Desemnat „Antrenorul anului în tenis” la Vâlcea (încă din anul 2017), Cătălin Mirescu este unul dintre antrenorii români care reușește să își pună amprenta asupra carierelor tinerilor tenismeni vâlceni de clasă.

A reușit, din nou, performanța în aceste zile în care elevii săi au obținut victorii la unul dintre cele mai importante turnee de tenis din București, Trofeul Academiei Ilie Năstase.

Astfel, elevii lui Cătălin Mirescu, cel mai apreciat antrenor de tenis din Râmnicu Vâlcea, datorită rezultatelor obținute de tinerii pe care îi antrenează, la competițiile din București și străinătate, s- au întors acasă cu noi trofee.

O misiune dificilă, delicată dar în același timp o colaborare de succes pentru tânărul antrenor vâlcean și elevii săi.

În umă cu ceva vreme Maria Sharapova a fost întrebată de ce are nevoie de antrenor.

Răspunsul tenismenei a fost: „Multă lume îi întreabă pe atleţi de ce au nevoie de antrenor. Oamenii cred că noi jucătorii le ştim pe toate, dar nu-i aşa. Sunt atâtea lucruri care devin evidente doar de pe margine. Câteodată ies de pe teren fiind convinsă că am făcut un meci grozav, dar apoi antrenorul meu se uită lung la mine şi asta mă face să nu mai fiu aşa de sigură. Ei văd lucrurile dintr-o perspectivă complet diferită. Şi noi jucătorii avem nevoie de asta”.

Acest lucru, dar și o relație fericită cu antrenorul sunt esențiale pentru transformarea și evoluția unui jucător.

Și sunt urmărite în antrenamentele sale de Cătălin Mirescu, în relația cu elevii pe care îi încurajează și îi îndrumă pe teren, îi supraveghează și îi însoțeste în turnee, pentru a le fi alături în momentele decisive.

Ca orice antrenor de calitate își însoțeste elevii în turnee, așa cum a făcut și la recentele meciuri ale Trofeului Academiei de Tenis Ilie Năstase și Cupei CSR.

Călin Postea (seniori) a obținut două trofee: locul 2 la Cupa CSR (7-6/ 6-3) și locul 3 la Trofeul Ilie Năstase.

Foarte aproape de marea victorie la turneul Ilie Năstase din București, Călin a condus cu 5- 2 în primul set și 4- 2 în cel de- al doilea.

La un pas de a ajunge în finala, un meci mult mai ușor.

Cu un nou trofeu a revenit la Râmnicu Vâlcea și David Voinea care a obținut locul trei la competiția Academiei de Tenis Ilie Năstase, tot la categoria seniori.

La categoria 16 ani Râmnicul a fost reprezentat tot de elevii lui Cătălin Mirescu: Patrick Neagoie și Luca Bălan, aflați pe tabloul principal de concurs.

Tinerii antrenați de tenismenul vâlcean au obținut în ultimii ani cele mai bune rezultate pentru Râmnicu Vâlcea la competitiile la care au participat.

Fost jucător de performanță, Cătălin Mirescu a fost distins în 2017 cu o nouă recunoaștere a calității și profesionalismului său, la „Gala Sportului Vâlcean”, la categoria „Antrenorii anului”.