Mai putin de o luna pana la inaugurarea lucrarilor celei mai mari investitii a ultimilor ani din Ramnicu Valcea, artera de legatura intre bulevardul Nicolae Balcescu si bulevardul Tineretului, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran. O investitie în valoare de 20.816.297,4 lei.

Noua constructie va solutiona multiplele probleme de trafic existente in prezent, a declarat in aceasta saptamana primarul Mircia Gutau.

Cu prilejul conferintei de presa organizate la finalul acestei saptamani edilul valcean a anuntat si semnarea, in mai putin de o saptamana, a unui contract (cu MDRAP) in urma caruia Râmnicul va avea asfaltate 17 strazi.

Lucrarile vor incepe in perioada imediat urmatoare, din strada Crisan si includ si o strada emblematica a Ramnicului, strada Stirbei Voda. In total 18, 5 kilometri de strazi vor fi modernizati. In acelasi timp vor fi schimbari si in ceea ce priveste cablurile electrice, care vor fi montate in subteran.

Pregatiri pentru asfaltare se fac si pe strada Digului, in timp ce lucrarile continua pentru finalizarea noii sali de sport a liceului Sanitar. Lucrarile au inceput pe 6 martie.

O prioritate pentru municipalitate este și sistemul de iluminat care va fi monitorizat, pentru o mai buna eficienta, cu un sistem modern care functioneaza pe baza de led uri.

Autoritatile locale au reiterat posibilitatea infiintarii unui serviciu de salubrizare propriu care ar rezolva problema curateniei si a asigurarii conditiilor optime pentru colectarea selectiva a deseurilor.

În următorii ani deşeurile (din județul Vâlcea) vor fi duse la depozitul din Fețeni.

In asteptarea iernii si a sarbatorilor de iarna, edilul si cei doi viceprimari, au anuntat dotarea parcului utilajelor de deszapezire cu inca trei autospeciale (proprii) si pregatiri pentru decorarea orasului.

Luna noiembrie va debuta și cu o vizita a autoritatilor in Palestina.

In luna iulie au fost puse la Ramnicu Valcea, bazele acordului de infratire cu orasul Dura. Atunci delegatia palestiniana, prezenta la Primaria Ramnicului si- a exprimat interesul pentru strategii comune in domenii precum cultura, tineret, sport, al gestionarii si reciclarii deseurilor si insusirii unor practici administrative constructive.