Ascensiunea femeilor în societate și politică, un drum dificil. Și necesar, consideră candidatul PNL Vâlcea pentru Senat Claudia Mihaela Banu.

Candidatul județului Vâlcea pentru Camera Superioară a Parlamentului declară că acțiunile sale vor fi făcute în favoarea femeilor și protecției acestora.

Declară că îi este atât de cunoscut faptul că femeile a trebuit să lupte pentru drepturile lor și încă o fac.

Nu de puține ori condiția acestora în România, care mult timp a cultivat modelul femeii docile și tolerante, a fost sensibilă.

Din păcate și astăzi, când femeia face un pas în față pentru a spune ce gândește se lovește, nu de puține ori, de retorica unor nume sonore ale bărbaților.

Cu argumente susținute și fapte care contrazic aceste retorici, în ultimul an, România a demonstrat că se poate.

Și că emanciparea intelectuală, politică și juridică a femeilor, acelor femei nelipsite de feminitate și bun simț, pot duce la evoluție.

În România ca și în restul țărilor europene, influențată de condițiile sociale, istorice, politice, lupta s- a dat pentru dreptul de a vota (pe care îl primeau doar femeile cu vârsta de peste 30 de ani, care urmaseră școala), de a munci, pentru independență, educație.

După ani de luptă, în România statisticile arată că femeile sunt subreprezentate în funcțiile de decizie în mediul politic și antreprenorial și că, în medie, în UE, salariul lor este cu 16 % mai mic decât al bărbaților.

Claudia Banu susține că va promova în continuare egalitatea de gen și protejarea femeii, într- o societate influențată, din păcate, de stereotipuri și dezechilibru în concepții, de lipsă de respect între viața profesională și cea privată, lucruri pe care le- a remarcat și în campania electorală anterioară.

Inițiativele sale vor include și măsuri menite să vină în sprijinul mamelor singure. Ținând cont de nevoile specifice ale acestora.

Va fi constant ancorată în găsirea unui echilibru pentru femei între viața profesională, asigurarea unui venit, timpul dedicat familiei și propriilor nevoi.

Președintele PNL Râmnicu Vâlcea declară și faptul că „un aspect important în această privința îl reprezintă sensibilizarea angajatorilor cu privire la provocările cu care se confruntă mamele singure.”

În România există 1,3 milioane de familii în care copiii sunt crescuți de părinți singuri. 90% dintre părinții singuri sunt femei. 

Iar garantarea faptului că drepturile femeilor sunt aplicate într- o măsură reală rămâne o provocare, nu doar în România, unde un val ideologic luptă pentru familia tradițională, neînțelegând pe deplin necesitățile familiilor monoparentale sau ale copilelor care devin mame în copilărie.

Nu mai putem trăi și gândi precum la șfârșit de secol XIX. Când femeile erau excluse sau plătite mai puțin, nu aveau acces decât în funcții modeste în industrie sau administrație publică, în ciuda faptului că aveau studii superioare. Sunt concepții care, din păcate, rezistă în spațiul românesc.– Claudia Banu.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentStudenți români, idei câștigătoare. Andrei Zamfira, proiect inovator pentru dezvoltatorii imobiliari din București
Articolul următorCulisele statului paralel – Ce influență are cuplul Ponta-Ghiță la Chișinău prin atotputernicul Plahotniuc