Primarul Râmnicului, prezent la deschiderea noii săli de sport din cadrul Colegiului vâlcean Energetic.

Edilul a fost însoțit inspectorul școlar general Andra Bică, viceprimarul Carmen Preda și inspectorul școlar Constantin Nițu.

Sala a fost amenajată într- un spațiu termic, neutilizat.

Colegiul deține Centrul Național de excelență handbal și atelierele pentru învățământul dual.

Din anii 2007 Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului împreună cu Federația Română de Handbal și Primăria orașului Râmnicu Vâlcea au hotărât înființarea Centrului Național de Excelență Handbal Fete în Cadrul Colegiului Tehnic Energetic. Alegerea a fost influențată de sala de sport din cadrul colegiului singura cu teren de handbal cu dimensiuni omologate și de baza materială a acestei instituții (în această sală s-au desfășurat antrenamantele echipelor în cadrul Campionatului European de Handbal Fete de la Râmnicu Vâlcea din 2000).

„În acest an am făcut și atelierele pentru învățământul dual și iluminatul în sala de sport și avem ca proiect să punem gazon artificial după modelul celui de la Arenele Traian ca să vă desfășurați activitatea de educație fizică în condiții excelente” a declarat Mircia Gutău, primarul Râmnicului.

Colegiul vâlcean a fost înviințat pe 9 iunie 1972 conform HCM nr. 663/9 iunie 1972.

În perioada anilor de după 1970, când prioritar în economia româneascâ era valorificarea superioară a potenţialului hidroenergetic a râurilor interioare şi cererea foarte mare de energie electrică, s-a construit Hidrocentrala de pe Lotru-Vâlcea (cea mai mare de pe râurile interioare). Se hotăreşte infiinţarea la Râmnicu Vâlcea a unui Grup şcolar cu profil industrial care să asigure cadrele necesare în construirea şi exploatarea hidrocentralei.

Astfel, din 9 iunie 1972, se infiinţează la Râmnicu-Vâlcea, Liceul Industrial Energetic patronat de către Ministrul Energiei Electrice prin Trustul de construcţii Hidroenergetice din Bucureşti.

Specializarea profilului Liceului Energetic era în mare parte de construcţii hidroenergetice şi mai puţin pentru partea de exploatare.Se urmărea în mod deosebit profilul întreprinderii patronatoare.

Anul şcolar 1972-1973, anul de început, funcţionează în localul “Şcolii Normale” din Râmnicu-Vâlcea, cu două clase de liceu a câte 36 de elevi cu specializările hidroeneregtic şi construcţii hidroenergetice. Tot în anul şcolar 1972 la 15 septembrie se transferă o clasă de şcoală profesională specializarea electricieni de la Grupul de şantiere T.C.H. Lotru-Voineasa şi o clasă de postliceală pentru care admiterea a avut loc în toamna anului 1972.

Articolul precedentTaberele vâlcene, asaltate de copii în vară !
Articolul următorSprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite