Elevii din ciclul primar ai Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” au început anul şcolar în noi spaţii.

Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” are un nou spaţiu de învăţământ: clădirea din imediata vecinătate de pe strada Popa Şapcă, în care anterior funcţiona Liceul de Arte ”Victor Giuleanu” (instituţie relocată în prezent în cartierul Nord într-un imobil mult mai adecvat).

„După un proces de modernizare elevii claselor 0 – 4, ai Colegiului au la dispoziţie o clădire doar pentru ei, evitându-se, în acest fel, interacţiunea cu ceilalţi 1400 de elevi din clasele de gimnaziu şi de liceu”, anunță Primăria Râmnicului.

„De o astfel de extindere de spaţiu a beneficiat în cursul anului trecut şi Şcoala Gimnazială ”Take Ionescu”, căreia i-a fost arondată o clădire din imediata vecinătate (ce avea, anterior transferului, o destinaţie administrativă), astfel încât, prin mutarea aici a claselor pregătitoare s-a eliminat aglomeraţia din imobilul principal, iar toţi elevii acestei unităţi şcolare au putut învăţa într-un singur schimb, de dimineaţa.”- Primăria Râmnicu Vâlcea.

Sursa: Realitatea de Valcea