Teatrul Municipal ARIEL din Râmnicu Vâlcea, sub patronajul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, prezintă pe 21 mai, la Casa Sindicatelor, a doua reprezentație din acest an a spectacolului montat, in premieră, pe o scenă vâlceană.

Pentru prima dată montată pe scena teatrului vâlcean de regizorul Vlad Popescu, piesa „Colonelul și păsările” spune povestea unor nebuni care plănuiesc să evadeze dintr-un institut izolat. Personajele doresc sa creeze un mic detașament ONU și sa pornească spre Strasbourg, pentru a se alătura forțelor Națiunilor Unite.

Montată într- o viziune modernă, cu efecte speciale și un decor inedit pentru orașul vâlcean, producția ilustrează dorința de a evada dintr-o realitate care te ține captiv, realitatea unei societăți care tinde să catalogheze, să încadreze în tipare clare, să transforme fiecare individ în parte a unei mulțimi uniforme.

Spectacolul aduce in prim plan situatii ale omnului contemporan, care traieste intr-o societate in care viata sa consta uneori in minciuna si prefacatorie.

O piesa actuală care vorbeste, in final, si despre puterea fiecaruia dintre noi de a fi el insusi, intr- o lume haotica, fara sens, dar care totusi poate oferi si…libertate.

Premiera spectacolului a avut loc pe 23 martie 2018 în prezența faimosului dramaturg bulgar.

Spectacolul de marți va începe la ora 18 30.

Articolul precedentSeminarul Teologic din Râmnicu Vâlcea a fost premiat la Concursul Național „Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc”
Articolul următorSăptămâna începe cu ploi în Județul Vâlcea