CIECH Soda România, companie poloneza, anunță demararea procesului de oprire a producției la uzina sa din Râmnicu Vâlcea, începând cu data de 18 septembrie.

Reprezentanții companiei caută soluții pentru obținerea aburului dintr-o nouă sursă eficientă din punctul de vedere al costurilor, în cooperare cu parteneri externi.

În cazul opririi producției pe termen lung, CIECH Soda România va fi nevoită să înceteze contractele de muncă pentru o parte dintre angajați săi.

Pentru mai mult de 100 dintre angajați va fi oferită posibilitatea unei relocări la fabricile din Polonia sau Germania ale Grupului.

„CIECH Soda România, parte a Grupului CIECH – lider în industria europeană de profil și unul dintre cei mai mari investitori polonezi de pe piața locală, se află în imposibilitatea de a-și continua operațiunile din cauza problemelor pe care le are cu unicul său furnizor de abur. Cu mare dezamăgire trebuie să anunțăm demararea procesului de oprire a producției noastre. Este o veste tristă pentru noi, pentru oamenii noștri, pentru multe alte mii de persoane care ar putea fi afectate, însă nu ne pierdem speranța că încă mai putem găsi, la cel mai înalt nivel, sprijinul de care avem atâta nevoie pentru a continua business-ul nostru. În ultimul timp, am lucrat continuu la găsirea unor soluții pentru rezolvarea tuturor acestor probleme și pentru a salva CIECH Soda România. Nu ne vom da bătuți!”- Witold Urbanowski, CEO CIECH Soda România.

Uzina din Râmnicu Vâlcea este singura fabrică de sodă din țară.

Grupul polonez produce sodă calcinată și silicat de sodiu

Articolul precedentMicrostagiunea estivală „La Strada!” continuă și în 2019
Articolul următorRazie in municipiul Râmnicu Vâlcea