Sâmbătă, 25 mai 2019, ora 10, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” în parteneriat cu Primăria localității Nicolae Bălcescu și Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, organizează a șaptea ediție a Concursului interjudeţean de folclor „Busuioc de Topolog !”.

Concursul se va desfăşura, ca în fiecare an, în parcul Muzeului  Memorial „Nicolae Bălcescu”, într-un cadru natural potrivit pentru promovarea cântului, portului şi obiceiurilor specifice folclorului românesc.

Cu acest prilej se dorește readucerea la viaţă a tradiţiei, portului şi folclorului românesc, susţinând că simplitatea, istoria şi rafinamentul sunt cele mai bune resurse de a promova arta…frumosul.

Acțiunea culturală reunește preşcolari, elevi de nivel primar și gimnazial, cât şi profesori din judeţul nostru  şi din judeţele învecinate.

Concursul „Busuioc de Topolog” este înscris în C.A.E.R.I. 2018-2019, poziţia 2095, și se derulează cu ajutorul Inspectoratului Şcolar  Județean Vâlcea.

De-a lungul timpului, concursul „Busuioc de Topolog” a reuşit să atragă din ce în ce mai mulţi iubitori de folclor, reuşind să promoveze într-un mod armonios tradiţia românească.

Articolul precedentFlorin Zamfirescu este noul Cetățean de onoare al orașului Călimănești
Articolul următorMăsuri de combatere a ambroziei, planta care poate provoca alergii severe