Chimcomplex Borzeşti a achiziționat aproximativ 93 000 de metri de teren şi clădiri de la CET Govora SA, pentru a construi pe acest amplasament o centrală de cogenerare de înaltă eficiență, pentru asigurarea termoficării urbane a municipiului Râmnicu Vâlcea și pentru a dezvolta activitatea economică pe întreaga Platformă Chimică Govora, conform unui comunicat semnat de Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Chimcomplex Borzeşti a cumpărat la licitaţie aproximativ 93 000 de metri de teren şi clădiri de la CET Govora SA, pentru a construi o centrală de cogenerare pentru asigurarea termoficării urbane în Râmnicu Vâlcea.

Anunţul privind achiziţionarea de către Chimcomplex Borzeşti a unor bunuri imobile de la CET Govora a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Luni, 08.11.2021, a avut loc licitaţia publică cu strigare pentru vânzarea unui pachet de active proprietatea CET Govora SA, compus din clădiri, teren în suprafaţă totală de 92.882 metri pătraţi, echipamente şi instalaţii pentru producere apă demineralizată şi dedurizată, staţia electrică de conexiuni de 110 KV, gospodăria de combustibili ce cuprinde la rândul ei clădiri, teren în suprafaţă totală de 188.656 m2 şi echipamente depozit cărbune, precum şi racordul de gaze naturale din reţeaua Transgaz. Activul a fost achiziţionat de către CHIMCOMPLEX BORZEŞTI, care doreşte să construiască pe acest amplasament o centrală de cogenerare de înaltă eficienţă, pentru asigurarea termoficării urbane a municipiului Râmnicu Vâlcea şi dezvoltarea activităţii economice pe întreaga Platformă Chimică Govora”, conform Președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Până la finalizarea noii centrale furnizarea agentului termic va fi asigurată de către CET Govora SA, în conformitate cu planul de reorganizare aprobat pentru această societate, a completat Constantin Rădulescu.

 

Sursa: Realitatea de Valcea