Noi achiziții pentru salvatorii vâlceni, realizate cu fonduri de la Consiliul Județean. „Am alocat și alocăm fonduri pentru dotarea ISU Vâlcea” a declarat în acest context Președintele Consiliului, Constantin Rădulescu.

Unul dintre echipamentele recent ajunse în dotarea ISU, pentru eficientizarea activității pompierilor vâlceni și pentru protejarea acestora, este o autospecială de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, evacuarea apei în caz de inundaţii, misiuni de căutare și salvare de vieți, în zonele greu accesibile.

Pentru acest utilaj CJ Vâlcea a alocat suma de 230 000 lei.

Au fost achiziționate și două ventilatoare pentru desfumare, care vor eficientiza acțiunile de intervenție pe timpul stingerii incendiilor. Inspectoratul nu avea în dotare astfel de echipamente, iar achiziția acestora contribuie la o intervenție mai rapidă și mai sigură, a declarat Constantin Rădulescu

De asemenea a fost instalat și un sistem Video Wall, care oferă multiple facilități pentru realizarea de videoconferințe, astfel încât comunicarea între cei care intervin în teren și conducerea operativă să se realizeze online, în timp real.

Președintele CJ Vâlcea a declarat și că, în urma solicitărilor ISU Vâlcea, în anul 2022, se vor achiziționa alte echipamente, printre acesta o autospecială de primă intervenție.

Și pentru că suntem la început de an, le-am adresat pompierilor vâlceni un cuvânt de mulțumire, pentru devotamentul și implicarea lor, și sincere urări de sănătate și putere de muncă, pentru a putea interveni cât mai prompt în salvarea de vieți.  Să sperăm că anul acesta va fi mai sărac în astfel de evenimente! – Constantin Rădulescu

Sursa: Realitatea de Valcea