HC Dunărea Brăila, cu 6 absențe în lot, a fost învinsă pe teren propriu de SCM Râmnicu Vâlcea, în etapa a XIX-a din Liga Florilor. Vâlcencele au venit la Brăila după două înfrângeri la rând, cu Rapid și acasă cu Măgura Cisnădie și nu aveau decât varianta victoriei în Polivalenta brăileană pentru a se menține în lupta pentru medalii. Vâlcencele s-au impus la Brăila cu scorul de 32-27 (15-13). De la Brăila au lipsit Kanaval, Udriștioiu, Quintino, Da Rocha, Jacobsen, iar Kurtovic a fost pe foaie la număr, trimisă inițial pentru aruncările de la 7 metri, dar după ce a ratat-o pe prima nu a mai intrat. 

Meciul a început prost pentru echipa lui Hrupec, care a marcat primul gol abia în minutul 7, pe un contraatac al Mirabelei Coteț, când scorul era 0-3. Larisa Araujo a marcat și ea pe un contraatac, apoi Sazdovska a înscris din extremă, iar în minutul 9 Tamires Morena a adus Brăila la conducere, scor 4-3. HC Dunărea a condus ultima dată în acest meci în minutul 10, când Mihai a marcat din extremă pentru 5-4. Oaspetele au trecut la conducere, scor 5-6, după golurile marcate de Glibko și Lupei, moment în care Munhoz Araujo Larissa a ratat a doua aruncare de la 7 metri pentru Dunărea, după cea ratată de Kurtovic la scorul de 0-3. În minutul 13 Munhoz Araujo Larissa a reușit să înscrie din acțiune și a egalat la 6. La scorul de 7-8 Brăila a jucat un minut și jumătate în dublă inferioritate, timp în care a primit un singur gol, dar a și marcat un gol, prin Munhoz Araujo Larissa. 

Dache a marcat pentru 8-10 în minutul 20, dar în minutul 23 Dunărea a egalat la 10, după două goluri marcate de la 7 metri de Rodrigues. După eliminarea de 2 minute a lui Sazdovska, SCM Rm. Vâlcea s-a distanțat din nou la două goluri, 11-13, diferență care s-a înregistrat și la finalul primelor 30 de minute, scor 13-15.

După pauză, Gorshenina a marcat primul gol și Vâlcea s-a distanțat prima dată la 3 goluri. Brăila s-a apropiat din nou la un gol, 13-14, iar ultima oară când diferența de scor între cele două echipe a fost doar de un gol a fost în minutul 34, scor 16-17. Vâlcea s-a distanțat la 5 goluri în minutul 42, scor 17-22, iar două goluri legate ale Jovanei Sazdovska a reaprins speranța în tabăra brăileană. În minutul 45 Araujo a ratat a o nouă aruncare de la 7 metri și a ratat șansa ca Brăila să revină la două goluri în spatele fetelor de la Vâlcea. 

În minutul 49 Bucur a refăcut diferența de 5 goluri, scor 20-25, iar în minutul 51, după trei goluri la rând marcate de Elghaoui, Vâlcea s-a distanțat la 7 goluri, scor 21-28. Lascateu a ratat un atac al Brăilei, iar apoi Elghaoui a irosit și ea un contraatac al oaspetelor și șansa de a marca al patrulea gol la rând. La 24-31 Brăila a ratat o nouă aruncare de la 7 metri prin Mihaela Mihai, dar până la final Dunărea a mai marcat de trei ori și a primit un singur gol, astfel că rezultatul final a fost 27-32.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Larisa Araujo -8 goluri, Ana Rodrigues -7, Morena Tamires -6, Jovana Sazdovska -3, Mihaela Mihai -2, Mirabela Coteț -1. Au mai jucat: Pessoa, Șerban – portari, Balog, Epureanu, Sandu. Kurtovic, Lascateu.

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au marcat: Nikolic -8 goluri, Elghaoui -7, Glibko -6, Dache -3, Lupei -3, Bucur -2, Gorshenina -2, Liscevic -1. Au mai jucat: Roch, Hosu -portari, Levchenko, Dăscălete, Klikovac, Stamin, Rus. 

După 19 etape, HC Dunărea Brăila se află pe locul 8, cu 28 de puncte, iar SCM Rm. Vâlcea este pe poziția a 4-a, cu 37 de puncte, dar mai are de juca restanța cu CSM Deva. În etapa a XX-a, HC Dunărea va juca sâmbătă, 2 aprilie, în deplasare la CSM Deva, iar SCM Rm. Vâlcea va primi vizita celor de la CSM Slatina. 

Până atunci, ambele echipe vor juca miercuri, 23 martie, în turul 2 al Cupei României. HC Dunărea va juca la Brăila cu CSM bucurești, iar SCM Rm. Vâlcea va juca la Mioveni, cu Dacia Mioveni. 

ImagineImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila