Noul proiect al Asociației Culturale Moștenitorii: „Cu săculețul de Vaideeni prin lume”, continua. 

Peste 20 de tineri originari din Vaideeni au mers pe străzile Romei, îmbrăcați în costume populare, vorbindu- le italienilor despre tradiția românească. Au fost și întâlniri speciale, cele cu românii plecați în Italia pentru a- și găsi locuri de munca mai bune.

Inițiatorii proiectului și- au propus să duca mai departe numele satului Vaideeni și chiar sa puna săculețul specific zonei pe harta lumii.

Marcă identitară a comunității de păstori ungureni, acesta se remarcă prin bogăția de modele țesute cu multă pricepere și dăruire, toate realizate in alb și negru.

Nelipsit din casele vaideenilor, săculețul este purtat atât in zile obișnuite cât și la sărbători.

„Noi ne dorim ca de acum înainte sa îl purtăm și în călătoriile noastre, sa îl ducem cât mai departe, peste mări și țări și să facem din el un adevărat ambasador al locului natal și al țării noastre.

Vă invităm să vă alăturați acestui demers și să purtați săculețul cu mare drag și cinste în călătoriile dumneavoastră!”, anunța reprezentantii asociației.

Romanii, prezenti in diverse colturi ale lumii, s- au alăturat acestei idei și s- au fotografiat cu săculețul de Vaideeni, in locuri diverse.

Începutul calatoriei a avut loc in luna iunie a acestui an, în portul Carnon, Montpellier, Franța.

Articolul precedentTârg de știință la Vâlcea
Articolul următorÎncepând de joi parcarea subterană din centrul Râmnicului nu va mai fi gratuită