România va accesa cele 29,2 miliarde de euro alocate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență. Consiliul Afaceri Economice și Financiare a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Aprobarea PNRR de către Consiliu declanșează plata a 3,6 de miliarde de euro către România sub formă de prefinanțare care ar putea fi primită în perioada noiembrie – decembrie a anului în curs, a declarat Europarlamentarul Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European.

Imagine

Țara noastră va accesa astfel cele 29,2 miliarde de euro alocate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență #NextGenerationEU.

Dintre cele 15 componente ale PNRR, finanțările cele mai mari sunt acordate, de departe, domeniilor transporturilor (7,6 miliarde de euro), educației (3,6 miliarde de euro), sănătății (2,45 miliarde de euro), renovării clădirilor (2,2 miliarde de euro), tranziției verzi și digitale la nivel local (2,12 miliarde de euro), sistemelor publice digitale (1,89 miliarde de euro) și energiei (1,614 miliarde de euro)- Dan Motreanu