În perioada 12 – 19 septembrie, în stațiunea Rânca, a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului „EDUcate YOUth – KA2 – Nonformal bridges to formal education”, finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+.

Proiectul, implementat de Asociația Tineret pentru Dezvoltare Durabilă (ATDD), are ca parteneri TC – Belen Kaymakamlığı – Turcia, Beyond Borders – Italia și Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu, România.

Imagine

Participanții primei întâlniri din cadrul proiectului au lucrat intens la dezvoltarea unor metode non-formale care pot fi folosite și în mediul educațional dar și de cei care acționează în domeniul dezvoltării tineretului, de stimulare a gândirii critice independente, de filtrare a informațiilor din mass-media, de identificare a celor corecte și valoroase, a declarat Prof. Florin Romcescu, prezent la Horezu.

Activitățile din cadrul proiectului au inclus și o vizită la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu pe lângă prezentarea metodelor de dezvoltare a gândirii critice, propuse de fiecare țară parteneră sau seri culturale, în care cele trei țări au avut oportunitatea de a-și expune tradițiile și cultura tărilor pe care le reprezintă.

Proiectul se va desfășura timp de doi ani, în perioada 1 martie 2021- 28 februarie 2023 și își propune o cooperare intensă la nivel inter- sectorial, tineret și educație, pentru a stimula gândirea critică și prezentarea informațiilor corecte în rândul tinerilor între 14 și 20 de ani din România, Turcia și Italia.

La finalul proiectului, toate metodele inovate vor fi reunite într-un ghid disponibil oricui este dispus să îmbine în activitatea sa educațională, activitățile formale cu cele non-formale.

Sursa: Realitatea de Valcea