14 percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri, de procurorii DIICOT Piteşti, în judeţele Olt şi Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.

Anchetatorii spun că, în perioada 2017 – 2020, membrii grupării au acționat coordonat în scopul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică.

Trei dintre suspecți au avut calitatea de racolatori, iar 22 dintre ei au avut rolul de a deschide conturi la unități bancare din România.

Aceste conturi au fost folosite pentru colectarea sumelor de bani de la persoane vătămate din Germania, Belgia, Elveția, Austria, Spania, Italia și Luxemburg, interesate de achiziționarea unor bunuri, în special telefoane mobile, console de jocuri video și aspiratoare, în legătură cu care au fost postate anunțuri fictive pe o platforma de profil, folosind conturi de utilizatori accesate fraudulos.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 150.000 de euro.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Argeş.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Olt și SCCO Vâlcea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.