La Teatrul Anton Pann se lucrează, se lucrează intens, repetițiile pentru primul mare proiect care stă sub semnul Centenarului fiind aproape de final.

Se lucrează la scenografie, se mai retușează ceva la decoruri, muzică, light design, tot ceea ce ține de construcția unui spectacol.

În curând pe scena Teatrului Anton Pann va avea loc premiera celei mai mari superproducții teatrale din țară, intitulată ”Ne știm de 100 de ani”, regia Ștefan Iordănescu.

Evenimentul este propus pentru zilele de 6 și 7 octombrie.

Până la premieră, conducerea Teatrului Anton Pann a pregătit alte două spectacole.

Sâmbătă 29 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio, sunteți așteptați să vedeți sau să revedeți un spectacol care s-a bucurat pe deplin de aprecierea criticii de specialitate și bineînțeles a publicului spectator.

Este vorba de Yen, o piesă scrisă de Anna Jordan, dramaturg englez, regizor și profesor de arta actorului.

Piesele Annei Jordan s-au bucurat de succes nu doar pe scenele britanice, ci și în Statele Unite, Germania, Suedia, Canada, Noua Zeelandă, Turcia. Pentru această piesă Anna Jordan a primit premiul Bruntwood pentru dramaturgie în 2013.

Adrian Roman după ce a tradus textul și în limba română, a semnat și regia acestui spectacol jucat în premieră națională pe scena Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea.

Povestea celor doi frați care trăiesc singuri împreună cu Taliban, câinele lor, într-un apartament jucându-se pe Playstation și urmărind filme porno, cu o mamă confuză și imprevizibilă, vă va impresiona până la lacrimi.

Chiar dacă expresiile cu caracter licentios, expresii cu care ne întâlnim mai la tot pasul, vă vor face să fiți un pic mai reticienți, povestea piesei este impresionantă.

Cei trei actori în rolurie propuse: Grasu- Andrei Cătălin; Bobbie- Andrei Brădean; Jennifer- Ana Șușca și Maggie- Reka Szas, în acest spectacol își arată cu adevărat măsura talentului lor.

Duminică 30 septembrie, tot de la ora 19.00 și tot în Sala Studio, sunteți invitați să revedeți “VISELE LUI HAMLET” de Nina Mazur, un spectacol realizat și interpretat de Florin Beciu.

Spectacolul s-a bucurat de premiul pentru regie și scenografie la Festivalul Internațional de Teatru de Monodramă BGMOT 2018.

Un spectacol Hamlet ca de fiecare data atrage atenția. Curiozitatea este cu atât mai mare cu cât au trecut atât de mulți ani de când William Shakespeare a scris piesa, peste 400 de ani.

Articolul precedentTabăra de pictură „Tradiții Academice” , la Memorialul „Nicolae Bălcescu”
Articolul următor429 de secții de vot vor fi deschise la Valcea