Lucrările continuă într-un ritm susținut pe drumul care duce spre Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea, declară președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu.

În urmă cu două săptămâni, au început lucrările de asfaltare pe DJ 658, pe raza comunei Muereasca. 

Până în prezent, s-a turnat primul strat de binder pe o porțiune de 2,7 km. din cei 3,4 km. propuși a se asfalta în această perioadă. (…) 

Totodată, se lucrează la reabilitarea celor 10 poduri aflate pe traseul drumului, la amenajarea de rigole, podețe și accese către proprietăți. 

Ne dorim să intrăm pregătiți în sezonul de iarnă, iar oamenii din Muereasca și creștinii care vor să ajungă la Mănăstirea Frăsinei să întâmpine cât mai puține dificultăți în ceea ce privește traficul și siguranța circulației pe acest drum.- Constantin Rădulescu

Imagine

Drumul către una dintre cele mai vizitate zone ale județului Vâlcea va fi modernizat, cu ajutorul fondurilor guvernamentale, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.

Domnia sa a semnat în anul 2018 contractul de achiziție publică de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 658 Gura Văii – Malu Vârtop – Hotarele – Muereasca – Găvănești – Mănăstirea Frăsinei km 0+000 – 13+400”, județul Vâlcea.

Drumul către una dintre cele mai vizitate zone ale județului Vâlcea va fi modernizat, cu ajutorul fondurilor guvernamentale, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.

Președintele Consiliului a semnat în anul 2018 contractul de achiziție publică de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 658 Gura Văii – Malu Vârtop – Hotarele – Muereasca – Găvănești – Mănăstirea Frăsinei km 0+000 – 13+400”, județul Vâlcea.

Cei aproximativ 14 kilometri ai Drumului Judeţean 658, care porneste din DN 7, traversează comuna Muereasca şi ajunge până la mănăstirea Frăsinei, vor fi modernizați în totalitate.

Primăriile Bujoreni și Muereasca sunt beneficiare ale proiectului.

Contractul de proiectare și execuție lucrări are o valoare totală de 42.052.977,44 lei (inclusiv TVA) și presupune reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 658 pe întreaga lungime de 13,170 km;

DJ 658 pornește din localitatea Bujoreni, din DN7, continuă pe teritoriul comunei Muereasca, având ca punct final Mănăstirea Frăsinei.

Mii de pelerini ajung anual la mistica Mânăstire Frăsinei, denumită şi „Athosul românesc”, pentru că femeile nu au voie să ii treacă pragul. Iar viața de zi cu zi a lăcașului monahal este asemănata cu cea de pe Muntele Athos unde nu este permis accesul femeilor, iar călugării nu au voie să consume carne.

Primii monahi au venit in aceste locuri in anii 1700 și au construit și primul lacaș: o bisericuţă din lemn.

In secolul XVIII mai mulţi boieri vâlceni au donat bani pentru reconstruirea lăcaşului cunoscut în prezent drept „biserica veche”.

Schitul a fost părăsit o vreme, apoi la cererea episcopului Râmnicului, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, în anii 1860 a început construcţia chiliilor și a unei noi biserici.

Mănăstirea Frăsinei este printre cele mai cunoscute şi vizitate locuri din județul Vâlcea

Sursa: Realitatea de Valcea