„Duelul viorilor”, pe data de 31 Octombrie, la Filarmonica „Ion Dumitrescu”, din Ramnicu Valcea.

Turneul National, „DUELUL VIORILOR”, editia a VIII-a. Violonistii Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, alaturi de pianistul Horia Mihail vor pune din nou intrebarea : STRADIVARIUS sau GUARNIERI ?, pe 31 Octombrie, la sala Filarmonicii „Ion Dumitrescu”.

De-a lungul secolelor rivalitatea feroce dintre două familii de mari lutieri – Stradivarius și Guarneri – a condus la controverse aprige între susținătorii uneia sau alteia dintre ele. Cine a fost cel mai mare lutier din lume?

Pianistul Horia Mihail provoacă doi artiști de renume – pe violoniștii Liviu Prunaru (Stradivarius) și Gabriel Croitoru (Guarneri) – la un incitant duel muzical ce se va desfășura în mai multe orașe din România, anunta organizatorii.

Singurul recital programat la Ramnicu Valcea, în cadrul ediției a VIII-a a acestui turneu național, va avea loc în data de 31 Octombrie.

Turneul National va incepe pe data de 29 octombrie, in Pitesti. Iar pe data de 30 Octombrie concertul va avea loc in Sala Teatrelli (Piața Lahovari nr. 7), incepand cu ora ora 19.00, in Bucuresti.

 Program:

Henryk Wieniawski: Polonaise brillante în la major op. 21

Pablo de Sarasate: Melodii lăutăreşti op. 20

Astor Piazzolla:Toamna şi Iarna din Patru anotimpuri din Buenos Aires (Cuatro Estaciones Porteñas)

Igor Alexandrovici Frolov: Divertimento, Souvenir și Ragtime

Dmitri Şostakovici: Cinci piese pentru două viori şi pian

Carlos Gardel: Volver; Angel Villoldo: El Choclo; Gerardo Matos Rodriguez: La Cumparsita; Carlos Gardel: El dia que me quieras

 Durata recitalului: aproximativ 70 de minute, fără pauză.

Articolul precedentPlati de la APIA Valcea !
Articolul următorSeară magică pentru SCM Râmnicu Vâlcea