Continua lucrările pentru construirea unui amfiteatru la Muzeul Satului din Bujoreni. Locul in care se vor putea organiza spectacole în aer liber, declara managerul Claudiu Tulugea. Ideea, care de altfel ii și aparține, face parte din proiectul de modernizare al Muzeului Satului. Prin aceasta investiție Claudiu Tulugea dorește sa pună in evidentă și Cula Bujoreanu, alături de scena construită in anii 1974. 

Muzeul Satului Vâlcean găzduieste și casatorii în stil tradițional, în urma unui parteneriat cu Primăria Bujoreni, localitatea pe raza căreia se află amplasat.
” Împreună cu Primăria din Bujoreni avem un proiect conform căruia căsătoriile civile să se organizeze aici. Toata lumea poarta haine populare. Am avut multe cereri în acest sens”, a declarat Claudiu Tulugea, directorul Muzeului Județean Vâlcea.

Muzeul Satului Vâlcean este un muzeu etnografic în aer liber construit pe o suprafață de 8 hectare, deschis în anul 1974 în comuna Bujoreni, Vâlcea.

Înființat în 1969 și deschis publicului în 1974, muzeul se află la granița municipiului Râmnicu Vâlcea și comună. Pe o suprafață de 8 hectare, satul-muzeu (care cuprinde aproape 80 de construcții arhitecturale și în jur de 12000 de piese muzeistice) reconstituie imaginea funcțională a unei așezări rurale tradiționale, cu toate instituțiile sale social-culturale.

Noul amfiteatru va avea o capacitate de aproximativ 500 de locuri și va fi gata in 2019.

Articolul precedentButia de prune face victime la Vaideeni !
Articolul următorDisparut din Barbatesti