Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din intervalul 09–10 ianuarie 2019, când la nivelul judeţului Vâlcea au căzut precipitaţii sub forma de ninsoare în zona de munte şi de sud a judeţului, administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilitate a acestora.

Situaţia, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice, la ora 08.00, la nivelul judeţului Vâlcea se prezenta astfel:

● Pe drumurile naţionale, partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara şi DN 7 D, km 4+000 – 31+360, Grebleşti – Limită judeţul Argeş, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 2 cm;

Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale s-a intervenit cu un număr de 48 utilaje, acţionându-se cu 152 tone material antiderapant.

● Pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în aceleaşi condiţii, RAJDP Vâlcea intervenind în zona Călimăneşti, Horezu, Tătărani şi Drăgăşani cu utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate totală de 256 tone material antiderapant (nisip şi sare).

● Pe reţelele de drumuri de interes local autorităţile locale intervin în zonele unde s-au înregistrat ninsori, pentru menţinerea stării de viabilitate a acestora.

Articolul precedentÎncă un drum județean intră în reabilitare la Vâlcea !
Articolul următorIarna a revenit la Vâlcea. Cod galben de ninsori până vineri