Dupa o descoperire facuta intamplator, continua cercetarile în Poiana Spinului. Acolo au fost gasite recent tranșee din Primul Război Mondial.

Alaturi de directorul Muzeului Judeţean de Istorie, Claudiu Tulugea, o echipa de cercetatori continua in aceste zile campania de descoperire a osemintelor militarilor ucişi în timpul Primului Război mondial în Poiana Spinului, din comuna Perişani.

Încă din prima zi, echipa coordonata de Claudiu Tulugea a scos la suprafata atat oseminte cât şi cartuşe nepercutate.

Zona, o tranșee de tip bastion din pământ, care a fost apărată de o companie din divizia a IV-a, a devenit sit arheologic.

În anii 1916, in zona Vaii Oltului s-au purtat unele dintre cele mai grele lupte din Primul Război Mondial. In timpul luptelor din nordul Judetului Valcea au pierit numerosi soldati si ofiteri. Printre acestia Generalul David Praporgescu, in zona Vaii Satului, la nord- est de Caineni. Si tot atunci disparea si poetul- sublocotenent Constantin T. Stoika, undeva la nord de satul Spinu.

In final, toate osemintele militarilor găsiţi în Poiana Spinului vor fi înmormântate cu onoruri militare într-un cimitir din zonă.

Articolul precedentIncepand de maine traficul rutier va fi redeschis pe Strada Forestierilor, in Olanesti
Articolul următorMandat europen de arestare pentru un valcean