Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea a desfăşurat un exerciţiu de cooperare pentru antrenarea structurilor specializate de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de prăbușirea unui avion în comuna Voineasa – punctul „Curmătura Vidruței”.

Începând cu ora 11.00, forţele specializate au acţionat pentru: salvarea persoanelor rănite, acordarea primul ajutor, transportul victimelor, stingerea incendiului la avion, menţinerea ordinii publice, limitarea accesului în zonă.

Din cauza numărului mare de victime, în urma prăbușirii unei aeronave, s-a pus în aplicare Planului Roşu de intervenție.

Pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, au organizat un punct de comandă și coordonare a acţiunilor de intervenţie.

Au urmat o serie de operaţiuni de intervenţie pentru: descarcerarea – salvarea persoanelor, localizarea şi lichidarea incendiului, acordarea primului ajutor medical, transportul răniților.

A fost exersată intervenția pentru salvarea a 18 victime (15 de pasageri şi 3 membri ai echipajului) aflate în zonă greu accesibilă.

Din cauză că ambulanțele S.M.U.R.D. și S.A.J. nu au putut ajunge decât la aproximativ un kilometru de locul prăbușirii avionului, transportul victimelor s-a făcut cu ajutorul mașinilor de teren.

S-a folosit pentru intervenție parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Vâlcea, Serviciului Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo Vâlcea, Club Offroad X3M Vâlcea) și a celor doua U.T.V. –uri (unul al I.S.U. Vâlcea și celălalt al I.S.U. Hunedoara).

Pentru stingerea incendiului la fața locului au ajuns o autospecială de stingere pentru zone montane a ISU Hunedoara și motopompe.

La acest exerciţiu au fost angrenate forţe şi tehnică de la: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea.

De asemenea, au participat și angajați de la Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Club Offroad X3M Vâlcea, Crucea Roşie – Filiala Vâlcea, Direcţia Silvică Vâlcea şi comitetul local al localităţii Voineasa.

Scopul exerciţiului a fost de perfecţionare a exercitării managementului unitar al forţelor participante la intervenţie în situaţii de urgenţă generate de accident aviatic în zonă greu accesibilă, cu victime multiple, urmat de incendiu, pentru evacuarea şi salvarea persoanelor, acordarea primului ajutor, protejarea bunurilor, stingerea incendiului şi înlăturarea urmărilor.

Articolul precedentSubstante toxice, confiscate de politisti
Articolul următor„ Promenada Inimilor ” la Râmnicu Vâlcea