Inițiativa cetățenească “11 pași pentru relansarea economică a municipiului Râmnicu Vâlcea” a fost depusă la primăria Râmnicu Vâlcea.

Documentul a fost semnat de 7.546 de cetățeni.

Virgil Pîrvulescu a depus astăzi, alături de președintele PNL Râmnicu Vâlcea, Claudia Banu, semnăturile pentru Inițiativa Cetățenească. 

Imagine

Imagine

 

Imagine

Acum, mergem mai departe cu petiția noastră și o trimitem direct la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, pe biroul domnului Primar Mircia Gutău! Vocile noastre, ale celor cărora le pasă de viitorul orașului nostru, nu vor mai putea să fie ignorate! 

Pe această cale, vreau să mulțumesc celor 7.546 de cetățeni care au semnat inițiativa cetățenească! Interesul vostru pentru o astfel de acțiune mă îndeamnă să merg înainte cu și mai multă înverșunare, hotărât că, împreună, putem să schimbăm soarta Râmnicului în bine! 

După ani în care municipiul nostru a fost condus fară pic de viziune, după ani în care economia orașului a fost complet ignorată de către Primărie, după ce am rămas și fară industrie și investitori, e momentul să ne eliberăm de fantomele trecutului o dată pentru totdeauna! Împreună, formăm o forță a schimbării, o forță care nu poate să fie asuprită de despoți locali! 

„În Râmnicu Vâlcea trebuie efectuate reparații capitale ale rețelei de apă și canalizare, pentru a scăpa de situațiile actuale de inundații și mirosuri pestilențiale.

Bineînțeles că această rețea trebuie extinsă astfel încât toți cetățenii să poată avea condiții de viață demne de secolul XXI.

De asemenea, trebuie definite clar zonele destinate construcțiilor industriale, zonele de agrement, zonele comerciale, zonele rezidențiale cu regim de înălțime reduse și cele cu regim de înălțime mare.

(…) avem nevoie de o definire arhitectonică a municipiului și de înființarea unei zone metropolitane.” a declarat Virgil Pîrvulescu anterior.

Declarații Claudia Banu, președinte PNL Râmnicu Vâlcea

Imagine

Vreau să mulțumesc tuturor râmnicenilor care au semnat și care s-au implicat voluntar în acțiunile de strângere de semnături pentru Inițiativa Cetățenească. Împreună am strâns 7.546 de semnături, care au fost depuse astăzi de candidatul PNL la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, și care susțin proiectul de hotărâre a Consiliului Local Rm. Vâlcea cu privire la: 

1. alocarea resurselor financiare necesare achiziționării a 3 obiective din patrimoniul SC CET Govora S.A. – aflată în insolvență, în vederea constituirii unei noi societăți comerciale care să asigure pentru vâlceni căldură și apa caldă în condiții de continuitate și siguranță
2. depunerea până la data de 30.09.2020, în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare-axa 8, a unor proiecte pentru obiectivele:
– racordarea la gaze a tuturor locuințelor de pe raza administrativă a orașului Rm. Vâlcea precum și extinderea rețelei de gaze către zonele în care urmează a fi demarate proiecte imobiliare și de interes economic
– cooperarea împreună cu UAT Budești pentru construirea unei rețele de preluare a apelor menajere a locuințelor din cartierul Goranu și Fețeni, a locuințelor din comuna Budești și a unei noi stațîi de epurare în zona Stolniceni!
– construirea unei noi rețele de preluare a apelor menajere care să deservească locuințele din zona Copăcelul și Căzănești, cu deversare către noua stație de epurare,
– modernizarea rețelei de canalizare în zona Hervil 

 

Sursa: Realitatea de Valcea