În plină campanie împotriva gripei porcine africane, exista localitati care nu beneficiază de serviciile medicilor veterinari.  Un asemenea caz este intalnit si in Dragoesti, Valcea.

Situaţia este cu atât mai delicata, cu cât, in ultima perioada, s-a marit si numarul   şacalilor, ce atacă animalele din gospodării.

Primarul Gheorghe Melente se declară îngrijorat, cu atât mai mult cu cât a aflat, recent, că medicul veterinar care deservea comunele Drăgoeşti şi Olanu a demisionat.

În comunele Drăgoeşti şi Olanu, situaţia gripei porcine africane este privită cu îngrijorarea, pentru că în zonă se afla şi un târg mare de animale.

De altfel, pentru a preveni apariţia unor cazuri de gripă porcină, proprietarii sunt sfătuiţi să nu circule cu animalele dintr-un loc, în altul.

Primarul comunei Olanu, Gheorghe Anghel, la rândul domniei sale medic veterinar, declara că reprezentantii  Direcţiei Sanitar-Veterinare Vâlcea nu au aprobat, încă, demisia medicului veterinar.

In ceea ce priveste sosirea unui nou medic veterinar in zona, situatia este complicata, tinand cont de procedura de achiziţionare de servicii medicale, destul de greoaie, mai declara autoritatile locale.

Gripa este o boala respiratorie, provocata de virusul gripal nou A(H1N1), care nu a fost intalnit pana acum la oameni. Primele cazuri de infectare cu noul virus au fost raportate in aprilie 2009, in SUA, Mexic si Canada.

Articolul precedentSustragere de material lemnos la Vâlcea !
Articolul următorGheorghe Visu vine in Ramnic