O arie protejata a Romaniei, din care nu s-a tăiat nici un copac, a fost lovita de un vant puternic ce a scos din radacina  arborii de pe 15 hectare de teren.  Astfel 7.000 de metri cub de lemn au fost afectati. Este vorba despre Parcul Naţional Cozia, o zona protejata, inclusiv pentru ecosistemele intalnite, o zona interesantă din punctul de vedere al patrimoniului natural, cu procese ecologice aparte.  Paguba este estimata la 13 miliarde lei vechi.

Pe 13 iunie, pe zeci de hectare de pădure, în zona aparţinând mânăstirilor Cozia şi Frăsinei, până dincolo de Brezoi, o vijelie a făcut prăpăd, atât în pădurile aparţinând Direcţiei Silvice, cât şi în cele private. Potrivit informaţiilor oficiale, sute de copacii, însumând  7.000 de metri cub de lemn, au fost scoşi din rădăcină şi culcaţi la pământ. Paguba este estimata la 13 miliarde lei vechi. Si ar putea fi recuperata doar dacă lemnul va fi scos la vânzare, declara directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

Directorul Direcţiei Silvice Vâlcea spune că un asemenea fenomen, într-o pădure virgină, nu s-a mai înregistrat niciodată până în prezent, in această zonă.

Reprezentantii forestieri se intalnesc in aceasta perioada pentru a stabili masurile care se impun pentru recuperarea lemnului afectat de fenomenele meteo extreme.

 

Articolul precedentTerenul Liceului Oltchim trece în domeniul statului
Articolul următorÎn acest weekend, râmnicenii sunt aşteptaţi pe Splaiul Independenţei, la ”Festivalul Berii”