Mai multe incendii  au izbucnit miercuri în Vâlcea.

Unul dintre acestea a avut loc la o casă de locuit din Cernișoara. A ars acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe circa 30 mp. După aproximativ o oră de la anunțarea evenimentului, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările sa se propage și la alte bunuri. Incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii unei afumători, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. Scânteile au dus la aprinderea elementelor combustibile ale acoperișului.

În altă parte a județului, comuna Nicolae Bălcescu, flăcările au cuprins o anexa gospodarească dezafectată și un gard.

A fost incendiu și în localitatea Oteșani, unde flăcările au cuprins vegetația uscată dintr-o livadă, fiind afectați 20 pomi fructiferi și arsă vegetația pe aproximativ 20 de ha de pășune.

În ambele cazuri, flăcările s-au declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii militari vâlceni au mai fost  solicitați apoi șj pentru stingerea altor 4 incendii de vegetație uscată.

Acestea au avut loc în localitatea Râmnicu Valcea, zona Colonie, unde a ars pe circa 0,002 ha, în localitatea Gradistea, unde a ars vegetația pe circa 2 ha, în localitatea Babeni, unde a ars vegetatie pe circa 1,5 ha și în localitatea Prundeni, unde a ars vegetatie și lăstarilor pe circa 30 ha).

Igienizarea terenurilor prin ardere contravine legislației în vigoare, acest lucru putând fi făcut în mod excepțional, doar după obținerea permisului de lucru cu focul, de persoane instruite pentru a realiza acest lucru.

 

Sursa: Realitatea de Valcea