Premierul interimar Florin Cîțu a afirmat, la finalul discuțiilor cu liderii PSD, că o majorare a pensiilor cu 11%, așa cum dorește PSD, va însemna un deficit de 17 miliarde la buget, ceea ce-i prea mult. Prin urmare, se caută alte variante. Întrebat despre discuțiile pe care le-au purtat pe domeniul Justiției și mai ales dacă în noul program de guvernare va fi stipulată clar desființarea Secției speciale, Cîțu a răspuns: „Cred că da cred că va fi clar.”

„Măsura cu care au venit inițial cei de la PSD înseamnă 11 miliarde în plus la buget, dar un deficit de 17 miliarde de lei la buget. Căutam măsuri intermediare și alte surse de venit. Mai avem acum o variantă pe care o vom evolua acum și cu care vom veni mâine. S-au schimbat puțin lururile, ne-am uitat și la redevențe, cât încasăm din redevenție și ce se întamplă acolo. Sunt mai multe, variante cea de 11% e mult prea mult și atunci căutăm alte variante”,a declarat Cîțu.

„La justiție s-a discutat foarte puțin, lucrurile sunt clare, suntem toți de acord că vrem să eliminăm MCV, așteptăm textul de la juriști”, a mai precizat liderul libralilor.

 

Sursa: Realitatea Din PNL