La Călimănești va avea loc o noua ediție a Taberei Naționale de Teatru ”Florin Zamfirescu”

În perioada 17-27 Iulie, 2018, Primăria orașului Călimănești organizează în colaborare cu Fundația Act.or.Art, București, Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, Ed. a X-a și în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea, Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, Ed. a XII-a, manifestări culturale menite a promova excelența în educație și potențialul cultural al orașului Călimănești.

Festivitatea de deschidere oficială a acestora va avea loc Miercuri, 18 iulie incepand cu ora 18:00. Cu acest prilej vor putea fi admirate creații artistice realizate în cele 11 ediții anterioare ale taberei de pictură.

Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu” din acest an, organizată sub coordonarea Prof. Univ. Emerit, Dr. Florin Zamfirescu și a Lect. Univ., Dr. Ștefana Samfira, cu participarea coregrafei Adina Cezar și a actorului Thomas Ciocșirescu, reunește studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Arta Teatrală și Cinematografică – I.L. Caragiale București

Proiectul a fost inițiat în anii 2009, din dorința maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activității culturale locale. Ediția din acest an a Taberei de teatru cuprinde activități dedicate publicului, invitându-l să participe la atelierele de dezvoltare personală, atelierele de dans, concursul de dans și recitare. Iubitorii de muzică, dans și poezie sunt așteptați, astfel, să-si pună în valoare talentul.

De asemenea, studenții la teatru și actorii masteranzi participanți în tabără, vor urca pe scena evoluând în spectacole de recitare și vorbire, spectacole de mișcare scenică și, nu în ultmul rand, spectacole de teatru.

Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, eveniment inițiat în anul 2007, a devenit o tradiție și o emblemă pentru activitatea cultural-artistică a orașului, în cadrul căreia se organizează ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiștilor, contribuind la dezvoltarea creativității și stimularea interesului pentru artă.

Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea D-lui Gheorghe Dican- Președinte U.A.P., filiala Vâlcea, 10 personalități artistice din România și Republica Moldova– ale căror creații atistice, realizate pe parcursul taberei vor fi expuse în cadrul expoziției finale, care va avea loc Joi, 26 Iulie, ora 18:00

Articolul precedentPrograme gratuite de formare profesională
Articolul următorValea Oltului, blocată de ploi