Doina Migleczi obține o nouă confirmare a talentului său regizoral.

Alături de echipa trupei de Teatru C.C.Popian a Arhiepiscopiei Râmnicului și elevi ai Școlii Populare de Arte din Râmnicu Vâlcea a obținut noi succese cu spectacolul „Woyzeck, un exercițiu teatral!”

Premiera spectacolului Trupei creată de Doina Migleczi, „Leira” și cea a Arhiepiscopiei Râmnicului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional: Isola Dei Teatri din Sassari, Sardinia.

Imagine

Spectacolul reprezintă o adaptare a textului lui Karl Georg Büchner declară Doina Migleczi.

Tot în acest an trupa „Leira” a participat și la Festivalul Internațional de Teatru ”Multilingual Theatre” din Torino. 

În cadrul unui concurs de selecție câștigat regizorul vâlcean a avut șansa de a participa cu succes în festival alături de trupe din Italia, Germania, Franța, Irlanda, Marea Britanie și Grecia.

Spectacolul a fost refăcut și prezentat ulterior la festivalul din Sassari, cu o nouă distribuție: Mihai Călugărițoiu, Lili Suciu, Lucian Pircan, Raluca Hongu, Ștefan Cojocaru, Cristian Ologu, alături de tinerii Sara Dvoscheak, Raluca Bunescu, Ana Mincu, Ioana Andrei și Teodora Trofi.

Doina Migleczi este și fondatorul teatrului municipal Ariel, din Râmnicu Vâlcea, din a cărei echipă au făcut parte la înființare actori absolvenți ai universităților de teatru și film din București sau străinătate.

Unii dintre aceștia joacă în prezent pe scene ale unor teatre din Capitală, în producții de film și televiziune sau urmează o carieră artistică în străinătate.

În timpul manageriatului său la Teatrul Ariel a montat, în premieră în România, integrala Caragiale.

Spectacololele au fost prezentate și la Teatrul de Comedie din București și în festivaluri europene.