După 43 de ani grădinița din satul Barcanele a fost modernizată.

Astăzi, Inspectorul Școlar Andra Bica, alături de Președintele Consiliului Județean Constantin Rădulescu și primarul localității, Cătălin Avan, au inaugurat noul spațiu.

Construită în anii 1926, grădinița se află în zona Barcanele. Ultimele lucrări la această clădire fuseseră făcute în anii 1976.

Satul se află în localitatea Păușești, la 10 kilometri nord-vest de municipiul Râmnicu Vâlcea, în marele bazin pomicol al depresiunii subcarpatice, pe şoseaua ce leagă Băile Olăneşti de Râmnic.

„Particip cu multă bucurie la acest eveniment, deosebit de important pentru comunitatea locală, care de astăzi beneficiază de o grădiniţă modernă. (…)

Pentru Comuna Păuşeşti- Otăsău au fost alocate fonduri: pentru Şcoala Gimnazială Păuşeşti-Otăsău, peste 4,7 miliarde lei vechi. Iar pentru Drumul Comunal 126 Păuşeşti – Băile Govora peste 10 miliarde lei vechi, declară Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Valoarea investiției realizată la grădinița inaugurată astăzi este de aproximativ 640 mii lei (6,4 miliarde lei vechi).

La nivelul localitatii Paușești functioneaza trei centre destinate copiilor din această comună (unul in satul Barcanele cu gradinita si invatamant primar) si cate unul in satele Pausesti – Otasau si Serbanesti, la care activează cate două grupe de preșcolari.

 

Articolul precedentDetalii despre noile tipuri de pașapoarte simple electronice !
Articolul următorAvertizare de cod galben la Vâlcea !